Vins Mestral

Un vi mediterrani treballat amb modernitat, que no oblida el passat—així és com comença la idea que inspira aquesta línia enològica i al voltant de la qual gira el projecte. Els vins Mestral poden trobar-se en blanc, rosat i negre; i és des de la Cooperativa de Cambrils que ens demanen que dissenyem una ampolla que identifiqui cada un d’ells.

Amb una etiqueta que ben bé recorda una postal antiga, abordem aquest projecte tenint una lleugera idea en ment: es tracta d’un vi que, a la Cooperativa, es ven molt a estrangers, que se l’emporten com a record o souvenir del municipi de Cambrils. Partint d’aquesta inspiració en etiquetes-postal, investigant, topem amb l’Arxiu històric de Cambrils. Allí trobem unes fotografies amb una història que ens captiva: imatges d’antany que la família Dolsa, una de les primeres famílies que estiuejava a Cambrils des de Barcelona —i família burgesa amb afició per la fotografia—dóna a l’Arxiu i que aquest cedeix a la Cooperativa perquè les puguin plasmar en els seus vins en forma d’homenatge al passat.

Les etiquetes del vi Mestral mostren, doncs, algunes de les primeres documentacions de l’època —al voltant del 1900— dels inicis del turisme a Cambrils amb escenes quotidianes del mar, de la zona del Port, o dels mestres d’aixa encarregats al llarg del temps de reparar les embarcacions pesqueres.

Client: Coop Cambrils
Serveis: Disseny de l'etiqueta i de l'ampolla